Monday, December 10, 2007

Tito Govor u Splitu

Duration: 03:52 minutes
Upload Time: 2006-10-02 18:29:45
User: YugoMix
:::: Favorites
:::: Top Videos of Day
Tags:

josip  broz  tito  yugoslavia  jugoslavija  partizan  sfrj  politics  communism  titoism  

Description:

Zasto vracanje u historiju moze biti rezultat lokalizma i razdvoja nasih ljudi. ---------------------------------------- "Drugovi, dozvolite mi da kažem samo par reči o našem... o slabostima u našem političkom životu. Ja sam prije na broju tri... Imate u posljednje vrijeme ne malo takvih pojava, kao što je recimo lokalizam, kao što je, po malo, i šovinizam... to su... iz tih materijalnih razloga je to nastalo i zbog ne budnosti komunista. Komunisti su zaboravili na šire interese čitave zajednice glede... neki komunisti gledaju samo svoje najuže krug... dakle, došlo je i do političkih, kako da kažem, onako, nezadovoljstva i nepravilnosti u pojedinim republikama. Mi smo more krvi prolili za bratsvo i jednistvo naših naroda -- e, nećemo nikom dozvoliti da nam dira ili da nam ruje iznutra to bratstvo i jedinstvo .... „živeo drug Tito.... to...." I to, kako da kažem, te političke slabosti i nepravilnosti, one su rezultate koje, od... kulturnoga razvoja u našoj zemlji. Pa nema svaka republika... imate u nekim republikama stvari se dogadjaju kod tih gradjanskih pisaca itd. Koji su prosto ne, ne možeš...prosto ne možeš da shvatiš da je to moguće u jednoj socijalističkoj zemlji. Ljudi se vraćaju u neku svoju historiju natrag i počeli tamo da ćeprkaju i prokapaju, a zaboravljaju na naš budući razvoj, naše socijalističke zajednice kao cjeline. Ni jedna naša republika ne bi bila niko i ništa da nismo svi zajedno .... „tako je...." Ali mi moramo stvarati svoju historiju, svoju jugoslavensko-socijalističku historiju jedinstvenu, ubuduće. To je naš put, ne dirajući u prava... nacionalan prava pojedinih republika da, da gaje te svoje, kako da kažem, tradicije, ne na štetu, nego u interesu čitave zajednice. Da, da se medjusobno dopunjuju, to mi hoćemo, a ne razbijanje našega jedinstva, zbog ne znam kakvih tamo stvari... A, to su razni gradjanski elementi koji se nisu slili sa socijalističkom mišlju našeg razvitka, koji još uvek misle da treba da se vrati na onaj stari put.... "

Comments

SFRJ90 ::: Favorites  2006-10-06 11:20:51

brazo... uvek uz komunizam i titu koje protiv tite nek jebe mater
__________________________________________________
Nenad555 ::: Favorites  2006-10-13 04:05:20

Komunizam je bezverno stvorenje. Komunizam je nas doveo u ratove 90te godine. Da bog da se to nikad vratilo na Balkanu. Predhodna Kraljevina je bio pravi put druze moj!
__________________________________________________
YugoMix ::: Favorites  2006-10-13 13:25:54

Kako ti je Tito kriv za rat 10 godina poslije njegove smrti? Koristi malo mozak. Oni nacionalisti su ti krivi a ne drug Tito .. studiraj malo historiju.
__________________________________________________
Nenad555 ::: Favorites  2006-10-13 14:00:43

I ko su bili tija nacionalisti nego svi iz komunisticke partije. Pod pritiskom Tita Jugoslavija nije se vec prije nego 80te raspala. Slovenci su uvek hteli biti van Jugoslavie a Hravte nisu daleko. Zamisli samo da bi bio Tito poreklo Srbin - nebi postajala Jugoslavija do 60te godine. Dok jedan hrvat vodio Jugoslaviju za Slovence i Hrvate bilo jos nekako izdrzljivo u Jugoslaviji. A cim on vice nije bio tu je poceo raspad.
__________________________________________________
YugoMix ::: Favorites  2006-10-13 14:14:38

Kriv ti je Milosevic, Tudjman i Alija Izetbegovic. Ako pogledas Slovenci imaju veliko postovanje prema Titi!
__________________________________________________
Nenad555 ::: Favorites  2006-10-13 14:28:05

Slovenci su imali mozda postovanje, ali oni su bili najvise za izlaz iz jugoslavije. A za to ih ne krivim. jer oni su znali sta ce nastati posle Tita. Ko su Milosevic, Tudjman i Izetbegovic? Stari komunisti - i tu je greska u sistem. Sta mislis da bi se digao JNA pa da spreci to sve sa pucom? Mislim da sacuvaju SFRJ. Svi bi se bunili. A kasnije je bilo sve kasno.
__________________________________________________
partizan4ever ::: Favorites  2006-10-13 19:40:52

Slovenci su samo trazili nekoliko amandmata da se usvoje da bi se brze privatiziralo i oslobodilo trziste, a Sloba ih nije htio prihvatiti jer je jedva cekao da pocne rat. Ponavljam, da ih je tadasnja vlada, Sloba i njegova koalicija, htijeli usvojiti mogli su, i nebi se Slovenci ni odvojili. On je znao da ce njenom odvajanjem i ostale republike da se odvoje, a ocigledno mu nije bilo krivo da dodje do rata, zasto, zato sto je imao oruzja da mu nikad nestane.
__________________________________________________
partizan4ever ::: Favorites  2006-10-13 19:44:47

Komunizam nebi opstao niti ce igdje da opstane, Tito je to znao i zato smo bili naj otvorenija zemlja tog ekonomskog plana. Ali, on je radio na tome da ujedini nas narod i ovo mu je pruzalo da tako i uradi. Da je zivio jos 20 god. jos bi bila Juga a ekonomija skoro sva privatizirana, kao i danas. Imao je on jos nekih gresaka, ali je radio da stvara bratstvo i jedinstvo i mir u Jugoslaviji, za rat je najmanje on kriv, nego narod, i to sam nas narod, jer nismo na istom nivou kao on.
__________________________________________________
TriGlaVSi ::: Favorites  2006-10-13 20:08:28

Pa ni slovenci niso krivi za razpad Jugoslavije, ako nebi Miloševič centralizirao Jugoslavijo nebi slovenci ni otišli po svoje. Al ko če dozovili da mu netko ko ima mene razvijeno gospodarstvo komanduje? Niko, jači ostaje slabiči otapdaju! ZIVEO TITO!
__________________________________________________
Vedroo ::: Favorites  2006-10-14 17:59:09

Ma vala i vi slovenci ste mi .... da nekazem sta juga je najvise investirala u sloveniju cisto da sprijeci vase separatisticke zelje eto sada ste sami i sretni i naj... kontam nikada vam i nije bilo mjesto u zajednici juznoslovenskih naroda a koliko mi se cini ni vasi sjeverni germanski susjedi nisu sa vama odusevljni
__________________________________________________
TriGlaVSi ::: Favorites  2006-10-21 07:23:23

A ma da najviše investirali u sloveniju! Slovenija je sama prigurala sav novac. Pa i prije jugoslavije bili smo idustrijski boli nego vi. A ne kažem da nisu investirali. Ovde se je investiranje izplatilo. ;)
__________________________________________________
19DeVil88 ::: Favorites  2006-10-28 08:59:51

molim vas nemojte se buniti=> desilo se je što se desilo je! a samo tako Slovenija dala je novac za Jugoslavijo a ne Jugoslavija za SLO i zbog toga izborili smo si svoju zemlju!znajte da u SLO nije bilo stadiona ili dvorane (osim Hale Tivoli) da bi novac dala SFRJ a u HRT bio je Poljud, u BG Marakana,...osim toga za sva vremena su Hrvati i Srbi i Bosanci i Makedonci i Crnogorci mi brati!stvarno uvjek kod sporta ako ni SLO vi ste moji pobjedniki!BRATSTVO I JEDINSTVO
__________________________________________________
opusteno ::: Favorites  2006-11-03 11:30:04

nijedna nasa repoublika ne bi bila niko i nista da nismo svi zajedno i to je tacno ? zar ne srbi hrvati slovenci crnogorci makedonci ? Sta smo sad jedno oridje kontrolisano od strane NATO-a i amerike izvrijedjani izmanipulisani i spusteni na taj nivo da nam salju kojekakve pomoci i da nas oni oci ponasanju demokratiji sad smo ponajmanje svoji kazete da sad imate nezavisnos pa ste svoji imate nacionalnost slobodu .. hrvati hrvacku srbi srbiju slovenci slovaniju a tek ste sad ponajamnje svoji .
__________________________________________________
partizan4ever ::: Favorites  2006-11-03 14:11:45

Samo opusteno drugar, doci ce nase vrijeme, sad neka se oni izivljavaju, buducnost ce donjeti pravdu.
__________________________________________________
kovasjebe ::: Favorites  2006-11-06 05:13:47

Bice opet Jugoslavija kakva je bila i to jos bolja. Doci ce vrijeme svjetskih ratova, pa da vidimo kako ce opstati te mali popisane repiblike. Ovi nacinalisti misle, da ce Hrvatska, BiH, Slovenija itd. vjecno biti nezavisne. Ja kazem da nece. Ovo je samo jedan mali period u istoriji covjecanstva. Samo petokraka je vjecna. Pozdrav!
__________________________________________________

Other Video Blog Entries

Hanks a funny guy
Friends and I being silly.
Legend of Dragoon
Breath
SLUH vs CBC 11/30/07
余祥銓受難記
Tato y la yegua gris
A Night In Paris
Lovesongs, Liquor, and Lawsuits
2007 Movies Rock - Jennifer Hudson [She's Not Screaming]
Dragon Ball Gt (audio latino) capitulo 36 Parte 1
Little Shop of Horrors - "Suddenly Seymour"
tim vs nick
poly bulja na trgu
akatsuki comics 3 rant special
30 seconds to Mars - From Yesterday
Animanda's Devil May Cry
fireworks
Touch & Go 25 - Big Black - Cables
Gianmarco Pozzecco


 

No comments: